maandag 2 februari 2015

In blijde verwachting?

Eerder schreef ik hier toch iets over Maaike en Michel (die later overigens Geert bleek te heten)? Dat Michel zich tot ware Casanova ontpopte en dat het helemaal goed ging komen met die lammeren in het voorjaar? Nou, niet dus.

Maaike heeft goed laten weten dat er maar één baas in haar buik is: zij zelf. Na maandenlang met Michel in de wei te hebben gelopen – waarbij die laatste steeds voorzichtig toenaderingspogingen deed – zit er niks in die buik van haar, noppes, nada. Leeg. Denken we tenminste. Om het helemaal zeker te weten moeten we de dierenarts laten komen met ’n scanapparaat, maar ach, daar betalen we dan ook weer voor.


En we zien het ook helemaal voor ons hoe die koppige – en grote! – Maaike de geile Michel keer op keer heeft afgewimpeld. Hoe ze iedere avond hoofdpijn fingeerde ;-) en Michel aan de kant duwde. Of dat ze gewoon onvruchtbaar is. Want Michel, zo vernamen we later van de boer die hem heeft overgenomen, ‘dekte goed’. Nou fijn hoor, maar hier is het dus mislukt.

Man kon het niet verkroppen dat we hier dit voorjaar dan geen lammeren zouden zien opgroeien en heeft afgelopen weekend Rosa opgehaald; een drachtige geit die waarschijnlijk binnen twee weken gaat lammeren. Qua schoonheid haalt ze ’t niet bij onze Maaike – ze is wat ielig, ’n beetje ’n scharminkel – maar dan maar hopen dat de lammeren dat goedmaken. En wie weet, heel heel heel misschien komen er later dan toch nog stiekem een paar kleine Maaikes bij.

[op de foto schuilt Maaike onder de trampoline voor 'n natte sneeuwbui]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten