dinsdag 10 juni 2014

Stavaza

U wilt inmiddels natuurlijk ook wel eens weten hoe het nu eigenlijk met de verbouwing staat. Al die verhalen over Huize Anoniem en kermende kinderen zijn leuk, maar nog leuker is natuurlijk de 'extreme make-over' van de boerderij. Dus bij deze.

Ik kan u zeggen: het staat best goed. Het dak was ondanks hevige regenbuien binnen twee weken vernieuwd en van dakramen voorzien. Daarmee was het budget meteen gehalveerd ;-) Sindsdien is er gesloopt, gesloopt en nog eens gesloopt (zie foto: links is oud, rechts is nieuw op ongeveer dezelfde plek). Oude kranten, een handtekening uit 1880, een paar rottende balken en héél veel rattenkeutels zijn tevoorschijn gekomen.

Vervolgens is de hele boerderij in 't houtwormgif gezet, zijn de elektricien en loogieter aan de slag gegaan en zijn de klussende Roemenen recentelijk begonnen met de eerste plafonds isoleren en de eerste wanden afwerken. Iets later dan gepland, maar niet dramatisch veel later. En wij? Wij vliegen op en neer tussen de Bouwmaat, het werk, de creche en de Welkoop. En raken om de haverklap dingen kwijt (waaronder mijn bril, maarliefst een maand lang). Hoe zou dat toch komen???

Geen opmerkingen:

Een reactie posten