donderdag 5 juni 2014

Mercedes Benz

Toeval, stom toeval natuurlijk. We vonden ons huisnummer al zo mooi: 33. Toen vonden we de cijfers van onze postcode al zo makkelijk te onthouden: 6677. De letters moesten we toen nog horen: MB. Er was geen weg meer terug: deze boerderij moest ‘t worden. Want MB, dat staat voor Mercedes Benz en laten we nou net de trotse eigenaren van een prachtexemplaar uit begin jaren tachtig zijn. Dus: zo gezegd, zo gedaan. Wij blij.

Tot het bericht over de motorrijtuigenbelasting kwam en de Mercedes opeens een dure auto bleek te gaan worden. We twijfelden: moesten we hem dan toch maar verruilen voor een busje? Zo handig was hij nou ook weer niet. Een weekendje weg met de Mercedes voelde toch een beetje als “prop het er maar in en hopen dat het er weer uit komt” (ook de kinderen, ja, sorry). Een busje zou ons voorgoed uit dat lijden verlossen. Dus, hm, sja, nou. Bijna was ‘ie verkocht. Totdat man er een stokje voor stak: “hebben we eindelijk zo’n prachtboerderij en dan gaan we onze trots zeker verruilen voor een praktisch busje?” Gelijk had hij. En daar staat hij dan, onze MB. Onpraktisch te schitteren in de zon.

1 opmerking:

  1. Hoewel onpraktisch: inmiddels heeft 'ie mooi wel een trekhaak voor de aanhangwagen. Kijk, zo bewijst hij z'n nut alsnog ;-)

    BeantwoordenVerwijderen