zaterdag 28 juni 2014

Een boom een boom


“Sommige mensen houden van grillig, anderen van vol”…probeerde de bomenman voorzichtig. Man en ik keken elkaar vragend aan. Ik hoopte dat man nu iets zinnigs ging zeggen of een mening ging formuleren. Maar helaas. Ook hij keek meewarig naar al die magere boompjes.
We stonden in Brabant om een rode beuk uit te zoeken. Ooit hadden er drie rode beuken voor onze boerderij gestaan, maar die waren in de loop der jaren stuk voor stuk gesneuveld. De gemeente had de laatste recentelijk verwijderd, omdat die op de boerderij dreigde te vallen.
Man had me een nieuwe gegeven, voor m’n verjaardag. We moesten ‘m alleen nog even uitzoeken. En dat probeerden we dus te doen, daar in Brabant. We deden oprecht ons best om door die magere boompjes heen te kijken en de grote volle beuk te zien die we zo graag wilden. Maar het lukte gewoon niet.
Na lang kijken zochten we voor de vorm twee boompjes uit waar we tenminste nog iets in zagen. En zeiden de bomenman dat we nog wel even zouden bellen. Dat is, zo begrijpt u, tot op de dag van vandaag nog niet gebeurd. We wachten geloof ik liever op een wonder.

(boven een foto van de jonge beuken in Brabant en onder een oude foto van de beuken die we graag terug willen ;-))


Geen opmerkingen:

Een reactie posten