woensdag 14 mei 2014

Een vlekje meer of minder

Tussen het klussen door hebben we twee bruiloften te vieren. Nu moet u weten: man loopt z’n hele leven lang al het liefst continu in z’n blauwe klusbroek en ik vind het inmiddels ook best relaxed om gewoon steeds dezelfde spijkerbroek en trui aan te trekken en daar vervolgens de gewatteerde klusjas over aan te trekken. Bespaart een hele hoop keuzestress. En het klustenue blijkt ideaal om alle smerigheid die je op zo’n dag tegenkomt (puinresten, aarde, snottebellen van de kinderen) gewoon aan af te vegen. Zelfs de hardloopschoenen die ik nu aan één stuk door draag, hebben hun nut al driedubbel bewezen. Na een feestje in klustenue (ja, dat was een ongelukkige samenloop van omstandigheden) kon ik de trein er nog nét mee halen. Ideaal dus.

Maar nu hebben we dit weekend dus de eerste bruiloft (of eigenlijk een pre-bruiloft, maar hoe dan ook een feest). Op Vlieland gelukkig, dat geeft nog enig excuus om er vooral praktisch en comfortabel bij te lopen. Maar toch. We kunnen moeilijk in onze spijkerbroek verschijnen. Dus nu proberen man en ik ons te bedenken hoe het ook alweer moet, er mooi bij lopen. O ja, even de haren wassen. O ja, mooie schoenen mee. O ja, panty’s…heb ik ze überhaupt nog zonder ladders? Het voelt als een uitstapje naar een andere wereld. Een wereld waarin mensen er gewassen en geschoren bijlopen. Een wereld waarin de klei ver weg is en het chique restaurant dichtbij. Raar, maar vooral heeeeeeel fijn. En nu maar hopen dat we de snottebellen niet per ongeluk aan onze mooie pakjes afvegen.

5 opmerkingen:

 1. Zeer herkenbaar dit... Dit weekend maar eens kijken of ik nog een 'schone' klusbroek heb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Luuk: jullie ook nog flink bezig dus... Je vader komt binnenkort trouwens polshoogte nemen!

   Verwijderen
 2. Miek, bij ons mogen jullie ook gewoon in kluskleren komen! Het is dat er een bruidsjurk voor me genaaid wordt, anders zou ik nog in mijn kluskleren trouwen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, inderdaad herkenbaar. Glenn's funky Italiaanse overhemden verschijnen nog maar zelden in het openbaar, hij draagt buiten werktijd altijd hetzelfde klus- en tuiniertenue - en klompen. Nu ik zelf geen kantoorbaan meer heb maar een vintage meubelzaakje en twee snottebellenkids, zie je mij ook alleen nog maar in praktische kledij! (wel jammer van al die mooie hakschoentjes die er maar een beetje troosteloos bij staan in die donkere kast)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed, al die herkenning! Misschien moeten we voor de verandering eens een klustenue-bruiloft vieren. Hilde? Als jij nou de enige mooie bent op je bruiloft? Val je ook des te meer op. Ok, Ruben mag ook in pak :-). Maar wij komen dan op hardloopschoenen en in klustenue (houden we des te meer ruimte over voor leuke oude Zweedse meubeltjes).

  BeantwoordenVerwijderen